Ώρα να δούμε τη διατροφή... αλλιώς!!

Όραμά μου είναι να καθοδηγώ και να εκπαιδεύω στη διατροφή γυναίκες-μητέρες μέσα από την δημιουργία ενός προγράμματος διατροφής μοναδικό για την καθεμία. Το πρόγραμμα αυτό θα το ακολουθείτε ως τρόπο ζωής πλέον, εντελώς φυσικά, χωρίς πίεση ή άγχος. Είναι μια δέσμευση, απέναντι στον εαυτό σας, ότι "ΕΓΩ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΩ" για την υπόλοιπη ζωή σας.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Φρούτα και λαχανικά Μαρτίου

Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης,της εποχής όπου η φύση αναγεννάται μετά από μετά από το χειμώνα.Τα λαχανικά που συναντούμε την εποχή αυτή συμβολίζουν (και συμβαδίζουν) απόλυτα με την αναζωογόνηση της φύσης.Έτσι,μπορούμε να βρούμε άνηθο, μαϊντανό,μπρόκολο,πράσα,ραδίκια,σέσκουλα, λαχανάκια Βρυξελλών,λάχανο,σέλινο,σπανάκι, κουνουπίδι,μαρούλι,καρότο,αγκινάρες,αντίδια,σπαράγγια,ραπανάκι,παντζάρι.Τα φρούτα εξακολουθούν να είναι τα πορτοκάλια,λεμόνια,μανταρίνια και μήλα.

Πορτοκάλια:αποτελούν φυσική πηγή βιταμίνης C,ενώ περιέχουν επίσης κάλιο,ασβέστιο,φώσφορο, βιταμίνη Α και Β1.

Μήλα:τα μήλα περιέχουν ασβέστιο,φώσφορο,σίδηρο,κάλιο,φολικό οξύ,βιοτίνη και βιταμίνες Α και C.

Μπρόκολο:αποτελεί επίσης φυσική πηγή βιταμίνης C,είναι πλούσιο σε ασβέστιο,ενώ περιέχει επίσης σελίνιο,και βιταμίνες Α και Ε.

Ραπανάκι:περιέχει βιταμίνη C και κάλιο,ενώ έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως να απαλλαγείς από το άγχος

 Το άγχος είναι το συναίσθημα που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε κάτω από υψηλή πίεση.   Θετικό μπορεί να είναι το άγχος που μας παρακινεί να επι...