Ώρα να δούμε τη διατροφή... αλλιώς!!

Όραμά μου είναι να καθοδηγώ και να εκπαιδεύω στη διατροφή γυναίκες-μητέρες μέσα από την δημιουργία ενός προγράμματος διατροφής μοναδικό για την καθεμία. Το πρόγραμμα αυτό θα το ακολουθείτε ως τρόπο ζωής πλέον, εντελώς φυσικά, χωρίς πίεση ή άγχος. Είναι μια δέσμευση, απέναντι στον εαυτό σας, ότι "ΕΓΩ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΩ" για την υπόλοιπη ζωή σας.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Πως να απαλλαγείς από το άγχος


 Το άγχος είναι το συναίσθημα που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε κάτω από υψηλή πίεση. 

 Θετικό μπορεί να είναι το άγχος που μας παρακινεί να επιτύχουμε τους στόχους μας. 

 Όταν όμως βιώνουμε έντονο άγχος και μάλιστα για μεγάλο διάστημα,μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά η διάθεση μας,η σωματική και ψυχική υγεία μας και κατ' επέκταση οι σχέσεις μας.
 
 Όταν το σώμα μας βρίσκεται υπό πίεση παράγει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη,οι οποίες μας προετοιμάζουν για επείγουσα δράση, γνώστη ως αντίδραση "μάχης-φυγής ". Τις καταστάσεις έντονου άγχους το σώμα μας, τις αντιλαμβάνεται ως απειλή-κίνδυνο, με πολλές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία μας. Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να αφορούν στην εργασία μας, το σχολείο ή ακόμα και μια αλλαγή προς βελτίωση της ποιότητας ζωής μας (όπως η αλλαγή της διατροφής μας).

 Οι τρόποι αντιμετώπισης του άγχους περιλαμβάνουν την άσκηση, την ισορροπημένη διατροφή, yoga, διαλογισμό, επαρκή ύπνο, χαμόγελο και φυσικά τις αγκαλιές .

 Η κοιλιακή αναπνοή ηρεμεί το σώμα, μας βοηθά να αντλούμε οξυγόνο βαθιά μέσα στους πνεύμονές μας. Ξάπλωσε αναπαυτικά και τοποθέτησε το χέρι σου στο στήθος ( κατά τη διάρκεια της άσκησης να παραμένει ακίνητο).Πάρε μια βαθιά ανάσα από την μύτη φουσκώνοντας την κοιλιά σαν να ήταν μπαλόνι. Εκπνέουμε από το στόμα αργά. Κατά την διάρκεια της άσκησης προσπάθησε να παραμείνεις συγκεντρωμένος στην αναπνοή σου, χωρίς να αναλύεις τις σκέψεις σου. Η καθημερινή εξάσκηση για 10 λεπτά περίπου, ηρεμεί το σώμακαι το πνεύμα. 

 Ένα αφέψημα 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο, μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε, έτσι ώστε να κοιμηθούμε βαθιά χωρίς άγχος. Ένα τσάι που περιλαμβάνει βαλεριάνα , χαμομήλι, μελισσόχορτο μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε πιο ήρεμα. 
Βαλεριάνα: έχει ηρεμιστικές ,καταπραϋντικές,  αγχολυτικές και ελαφρώς αναλγητικές        ιδιότητες
Χαμομήλι: ηρεμιστικές, τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες 
Μελισσόχορτο: ηρεμιστικές, αντικαταθλιπτικές , αντιβακτηριδιακές και άλλες ιδιότητες 
Σε κάθε περίπτωση, αν λαμβάνεις κάποιου είδους φαρμακευτική αγωγή, τα βότανα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως να απαλλαγείς από το άγχος

 Το άγχος είναι το συναίσθημα που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε κάτω από υψηλή πίεση.   Θετικό μπορεί να είναι το άγχος που μας παρακινεί να επι...